Strona wykorzystuje cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. więcejX
tel./fax.: 0-95 755 39 08
e-mail: biuro.sulecin@provincja.pl
Nagrody w konkursie

Nagrody w konkursie "Doceń Polskie" dla Provincji

 Az dziewięc naszym produktów zostało wyróżnionych w prestiżowym konkursie "Doceń Polskie" organizowanym pod patronatem Ministerstwa  Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Profesjonalne jury doceniło walory smakowe oraz skład naszych produktów.Wszystkie zgłoszone przez nas produkty otrzymały najwyższe wyróżnienia: TOP PRODUKT.

"Sukcesem zakończył się udział produktów z oferty Provincja Sp. z o.o. w XXIX atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Pasztety, kiełbasa i kabanosy tej firmy otrzymały znaki jakości oraz tytuły TOP PRODUKT. O wyróżnienia ubiegali się wytwórcy żywności z całej Polski, ale cenne godła przyznano tylko produktom, które zostały pozytywnie ocenione przez branżowych specjalistów zasiadających w Loży Ekspertów.

Eksperci programu „Doceń polskie” wyróżnili produkty firmy Provincja

Zdobycie znaku Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ma szczególnie znaczenie, gdyż godło podkreśla nie tylko pochodzenie wyrobu, ale także jego wysoką jakość. - Certyfikat nie jest nadawany rutynowo każdemu producentowi przystępującemu do programu. Godło promocyjne to rekomendacja za konkretny produkt i to wyłącznie taki, który otrzymał od specjalistów wysokie noty (minimum 7,5 pkt.) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny - przypomina Karolina Szlapańska, organizatorka programu „Doceń polskie”. Ocena produktów przebiega dwuetapowo. Pierwszą częścią jest weryfikacja pochodzenia artykułów spożywczych, druga odbywa się podczas audytów organizowanych raz na kwartał. Wówczas żywność jest sprawdzana indywidualnie przez grono specjalistów zawodowo związanych z branżą spożywczą. Obradom Loży Ekspertów przewodniczy Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

Za nami trzecia w tym roku, a zarazem dwudziesta dziewiąta w całej historii programu „Doceń polskie”, atestacja żywności. Loża Ekspertów obradowała 25 lipca w Sosnowcu. Podobnie jak podczas poprzednich audytów i tym razem o godło starali się wytwórcy z całego kraju.
Jednym z laureatów lipcowej certyfikacji jest Provincja Sp. z o.o. Godła jakości otrzymało dziewięć specjałów z Sulęcina: pasztet z dzika gładki z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z dzika ziarnisty z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z sarny i dzika z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z jelenia i dzika z dodatkiem wątróbki drobiowej, kiełbasa myśliwska z dzika, kiełbasa krucha z dzika, kiełbasa pieczona z jelenia, kabanosy z dzika oraz kabanosy z jelenia. Sukces producenta jest tym większy, że wszystkie propozycje otrzymały także tytuły TOP PRODUKT, które są zarezerwowane dla żywności z maksymalnymi notami (samymi „10”) za oceniane cechy."

Jesteśmy bardzo dumni z otrzymanych wyrożnień. Jest to dla nas sygnał,że warto bardzo ciężko pracować aby dostarczać produkty najwyższej jakości, które na polskim rynku jak dotychczas nie mają swoich konkurentów.

 

 

 

 

Pasztet z dzika gładki

 

Pasztet z dzika ziarnisty

 

Pasztet z sarny i dzika

 

Pasztet z jelenia i dzika

 

Kiełbasa myśliwska

 

Kiełbasa krucha

 

Kiełbasa pieczona z jelenia

 

Kabanosy z dzika

 

Kabanosy z jelenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poprzedni newspowrót
Inne aktualności
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów   Miło nam poinformować,że nasz produkt Kiełbasa pieczona z jelenia uzyskała I nagrodę w regionalnym konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo -Smaki [...] + czytaj więcej
Nasze produkty
Dziczyzna Dzikie zwierzęta żywią się ziołami, liśćmi, pędami roślin, żołędziami, czasem grzybami. I biegają. Już sam tryb życia uwalnia je od tłuszczu. Dziczyzna ma w sobie niezbędne dla naszego organizmu sole mineralne i mikroelementy. Ma ich o wiele więcej niż mięso hodowlane. Dziczyzna została w swoisty sposób „przyprawiona” przez najlepszą z szefów kuchni – naturę.

+ więcej
Wędliny Wytwarzanie dojrzewających suszonych mięs i wędlin z dziczyzny jest trudne i czasochłonne. Już samo tworzenie receptur i ich weryfikacja zajęło nam wiele lat. Wykorzystaliśmy wiedzę i doświadczenie całych pokoleń pasjonatów kultywujących tradycyjne metody marynowania i powolnego wędzenia dziczyzny.

+ więcej
Pasztety Jako pierwsi oferujemy unikalne na naszym rynku pasztety z dziczyzny z ponad 80% zawartością w produkcie mięsa z dzika, jelenia czy też sarny:

+ więcej
ZOBACZ
WSZYSTKIE
PRODUKTY
Kontakt z nami

Provincja Sp. z o.o.

ul. Daszyńskiego 60

69-200 Sulęcin

tel./fax.: 0-95 755 39 08
e-mail: biuro.sulecin@provincja.pl

www.provincja.pl

www.facebook.com/Provincja/

Napisz do nas





Wszelkie prawa zastrzeżone
Kopiowanie materiałów zabronione.
Copyright 2018 @ provincja.pl
tworzenie stron www kraków