Strona wykorzystuje cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. więcejX
tel./fax.: 95 755 39 08
e-mail: biuro.sulecin@provincja.pl
Nagrody w konkursie

Nagrody w konkursie "Doceń Polskie" dla Provincji

 Az dziewięc naszym produktów zostało wyróżnionych w prestiżowym konkursie "Doceń Polskie" organizowanym pod patronatem Ministerstwa  Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Profesjonalne jury doceniło walory smakowe oraz skład naszych produktów.Wszystkie zgłoszone przez nas produkty otrzymały najwyższe wyróżnienia: TOP PRODUKT.

"Sukcesem zakończył się udział produktów z oferty Provincja Sp. z o.o. w XXIX atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Pasztety, kiełbasa i kabanosy tej firmy otrzymały znaki jakości oraz tytuły TOP PRODUKT. O wyróżnienia ubiegali się wytwórcy żywności z całej Polski, ale cenne godła przyznano tylko produktom, które zostały pozytywnie ocenione przez branżowych specjalistów zasiadających w Loży Ekspertów.

Eksperci programu „Doceń polskie” wyróżnili produkty firmy Provincja

Zdobycie znaku Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ma szczególnie znaczenie, gdyż godło podkreśla nie tylko pochodzenie wyrobu, ale także jego wysoką jakość. - Certyfikat nie jest nadawany rutynowo każdemu producentowi przystępującemu do programu. Godło promocyjne to rekomendacja za konkretny produkt i to wyłącznie taki, który otrzymał od specjalistów wysokie noty (minimum 7,5 pkt.) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny - przypomina Karolina Szlapańska, organizatorka programu „Doceń polskie”. Ocena produktów przebiega dwuetapowo. Pierwszą częścią jest weryfikacja pochodzenia artykułów spożywczych, druga odbywa się podczas audytów organizowanych raz na kwartał. Wówczas żywność jest sprawdzana indywidualnie przez grono specjalistów zawodowo związanych z branżą spożywczą. Obradom Loży Ekspertów przewodniczy Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

Za nami trzecia w tym roku, a zarazem dwudziesta dziewiąta w całej historii programu „Doceń polskie”, atestacja żywności. Loża Ekspertów obradowała 25 lipca w Sosnowcu. Podobnie jak podczas poprzednich audytów i tym razem o godło starali się wytwórcy z całego kraju.
Jednym z laureatów lipcowej certyfikacji jest Provincja Sp. z o.o. Godła jakości otrzymało dziewięć specjałów z Sulęcina: pasztet z dzika gładki z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z dzika ziarnisty z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z sarny i dzika z dodatkiem wątróbki drobiowej, pasztet z jelenia i dzika z dodatkiem wątróbki drobiowej, kiełbasa myśliwska z dzika, kiełbasa krucha z dzika, kiełbasa pieczona z jelenia, kabanosy z dzika oraz kabanosy z jelenia. Sukces producenta jest tym większy, że wszystkie propozycje otrzymały także tytuły TOP PRODUKT, które są zarezerwowane dla żywności z maksymalnymi notami (samymi „10”) za oceniane cechy."

Jesteśmy bardzo dumni z otrzymanych wyrożnień. Jest to dla nas sygnał,że warto bardzo ciężko pracować aby dostarczać produkty najwyższej jakości, które na polskim rynku jak dotychczas nie mają swoich konkurentów.

 

 

 

 

Pasztet z dzika gładki

 

Pasztet z dzika ziarnisty

 

Pasztet z sarny i dzika

 

Pasztet z jelenia i dzika

 

Kiełbasa myśliwska

 

Kiełbasa krucha

 

Kiełbasa pieczona z jelenia

 

Kabanosy z dzika

 

Kabanosy z jelenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poprzedni newspowrót
Inne aktualności
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów   Miło nam poinformować,że nasz produkt Kiełbasa pieczona z jelenia uzyskała I nagrodę w regionalnym konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo -Smaki [...] + czytaj więcej Kongres Gospodarczy - Lubuskie 2019 Z przyjemnością pragniemy poinformować, że nasza firma została nagrodzona podczas Kongresu Gospodarczego - Lubuskie 2019, który odbył się 10 października w Zielonej Górze. Tegoroczna edycja Kongresu organizowanego przez [...] + czytaj więcej Lubuski Lider Biznesu 2019 "Lubuski Lider Biznesu", to najbardziej prestiżowe przedsięwzięcie konkursowe w województwie lubuskim, które wyróżnia najlepsze przedsiębiorstwa zachodniej Polski. Jego organizatorem jest Zachodnia Izba Przemysłowo-Handlowa [...] + czytaj więcej Uczestnictwo w Programie Operacyjnym Inteligentny [...] Celem programu jest pomoc przedsiębiorcom, którzy w związku z zakłóceniami w funkcjonowaniu gospodarki na skutek wystąpienia pandemii COVID-19, znaleźli się w trudnej sytuacji ekonomicznej. Wsparcie przeznaczone jest [...] + czytaj więcej
Nasze produkty
Wędliny Wytwarzanie dojrzewających suszonych mięs i wędlin z dziczyzny jest trudne i czasochłonne. Już samo tworzenie receptur i ich weryfikacja zajęło nam wiele lat. Wykorzystaliśmy wiedzę i doświadczenie całych pokoleń pasjonatów kultywujących tradycyjne metody marynowania i powolnego wędzenia dziczyzny.

+ więcej
Pasztety

+ więcej
Mięsiwo w słoiku

+ więcej
ZOBACZ
WSZYSTKIE
PRODUKTY
Kontakt z nami

Provincja Sp. z o.o.
ul. Daszyńskiego 60
69-200 Sulęcin
NIP 7681735320

 

Sekretariat
tel./fax.: 95 755 39 08
e-mail: biuro.sulecin@provincja.pl

  

Zamówienia

tel. 519 305 203
e-mail: zamowienia@provincja.pl

 

Księgowość
tel. 574 723 850
e-mail: ksiegowosc@provincja.pl

 

www.facebook.com/Provincja/

 

RODO

Napisz do nas





Wszelkie prawa zastrzeżone
Kopiowanie materiałów zabronione.
Copyright 2024 @ provincja.pl
tworzenie stron www kraków