Historia firmy
Zarząd Spółki to pasjonaci myślistwa z bogatym doświadczeniem w branży handlowej, od lat propagujący polską żywność na rynku krajowym i zagranicznym. Marka istniejąca od 2006 r. powstała w Tomaszówku.
W 2016 roku nastąpiło przejecie i przyłączenie zakładu w Sulęcinie. Wybrano nowy Zarząd firmy, a asortyment został poszerzony o wędliny, wędzonki i wyroby garmażeryjne. Siedziba firmy została przeniesiona do Sulęcina.
Misja firmy
Kreujemy kategorię polskiej dziczyzny na rynku krajowym i zagranicznym. Uczestniczymy w akcjach promocyjnych i prowadzimy działania reklamowe docierające do coraz szerszej grupy odbiorców.
Trendy w odżywianiu
Dziczyzna wpisuje się we współczesne trendy kulinarne i związane ze stylem życia. Na jej rosnącą popularność ma wpływ szereg czynników.
Perspektywy rozwoju
Planujemy inwestycje w rozwój technologiczny, organizacyjny i osobowy. Będziemy poszerzać wiedzę fachową i umiejętności oraz doskonalić system zarządzania jakością, tak aby jeszcze mocniej zaznaczyć pozycję przodującej firmy w regionie.
Stawiamy na dynamiczny rozwój branży i planujemy dalszą ekspansję na rynki europejskie. Prognozujemy wzrost sprzedaży produktów z dziczyzny w sektorze detalicznym i hurtowym w kraju, z jednoczesnym wzrostem wolumenu sprzedaży w eksporcie. W tym celu prowadzimy intensywną promocję dziczyzny jako alternatywy dla innych, szlachetnych mięs.
Provincja Sp. z o.o.
ul. Daszyńskiego 60
69-200 Sulęcin
NIP 7681735320
Sekretariat
tel./fax.: 95 755 39 08
e-mail: biuro.sulecin@provincja.pl
Zamówienia
tel. 519 305 203
e-mail: zamowienia@provincja.pl
Księgowość
tel. 574 723 850
e-mail: ksiegowosc@provincja.pl